Säännöt

Turnaukseen ei ole tasoluokitusta. Turnaus on tarkoitettu kaikille pelaajille tai joukkueille.

Säännöt:

Peliaika on 2 x 15 min juoksevalla peliajalla. Loppuottelussa viimeinen 3 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Alkusarjan jälkeen pelataan sarjasijoituksiin perustuvat jatko-ottelut.

Turnaus pelataan IFF:n sääntöjen mukaan, mutta soveltavin poikkeuksin.

Otteluohjelma ja sarjasäännöt

Joukkueet arvotaan lohkoihin. Jatkopeleihin pääseminen alkusarjojen jälkeen lohkosijoitusten mukaan. Sijoitus määräytyy ensisijaisesti pisteiden mukaan. Voitto 2 pistettä. Tasapeli 1 piste. Tappio 0 pistettä. Tasapisteissä noudatetaan seuraavaa sijoituslistaa:

  1. Pisteet tasatilanteessa olevien joukkueiden keskinäisistä otteluista.
  2. Maaliero (+/-) tasatilanteessa olevien joukkueiden keskinäisistä otteluista.
  3. Tehdyt maalit tasatilanteessa olevien joukkueiden keskinäisistä otteluista.
  4. Maaliero (+/-) kaikista alkusarjan otteluista
  5. Kaikki alkusarjassa tehdyt maalit
  6. Arpa

Otteluissa ei myönnetä aikalisiä, lukuun ottamatta mitaliotteluita, joissa molemmilla joukkueilla on mahdollisuus pitää yksi 30 sekunnin aikalisä normaalin peliajan puitteissa.

Jatko-otteluissa, joissa voittaja on saatava selville, suoritetaan tasatilanteessa rangaistuslaukauskilpailu kolmella laukojalla. Mikäli kolmen laukojan jälkeen tilanne on tasan mennään yksittäisiin laukojiin. Samaa laukojaa voi käyttää vasta sen jälkeen, kun joukkueen kaikki kenttäpelaajat ovat käyneet suorittamassa rangaistuslaukauksen.

Yksittäinen pelaaja saa turnauksessa edustaa vain yhtä joukkuetta.

Kuukautta ennen turnauksen alkua on joukkue velvoitettu toimittamaan lista kaikista joukkueen pelaajista ja toimihenkilöistä turnauksen järjestäjille. Luetteloon tulee merkitä jäsenen syntymäaika ja rooli joukkueessa. Tämä vaatimus koskee myös joukkueen toimihenkilöitä. Listaa voi täydentää myöhemmin ainoastaan turnauksen johtajan suostumuksella.

Joukkueen kaikki jäsenet saavat turnauspassin siihen kuuluvine etuineen.

Jury

Turnauksen juryllä on velvollisuus varmistaa turnauksen sujuvuus ja sääntöjen noudattaminen. Mikäli ilmenee sääntöjen rikkomista tai epäasiallista käyttäytymistä joukkueiden tai yksilöiden toiminnassa, on jurylla oikeus sulkea joukkue tai yksilö turnauksesta. Myös majoitustiloissa tapahtuvat häiriöt ovat juryn päätäntävallan alla olevia asioita. Joukkue vastaa myös kannattajiensa asiallisesta käyttäytymisestä.

Joukkueenjohtaja

Joukkueenjohtajaksi tulee nimetä henkilö, joka on vähintään 18-vuotias. Joukkueenjohtaja on vastuussa joukkueen jäsenten toiminnasta turnauspäivien aikana. Joukkueenjohtajan on aina oltava järjestävän organisaation tavoitettavissa ja hän on velvollinen toimittamaan  kaikki tiedot, jotka saattavat vaikuttaa turnauksen päätökseen saamiseen.

Vakuutus

Turnausjärjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia vahinkojen varalle. Tästä syystä vakuutukset tulee hankkia joukkueiden toimesta. Myös ensiapuvälineet ovat joukkueiden vastuulla. Turnausjärjestäjä kuitenkin huolehtii, että halleilla on ensiaputaitoisia ihmisiä aina paikalla auttamassa ja ohjaamassa loukkaantumistilanteissa.

Vastalause

Joukkueilla on oikeus tehdä vastalause otteluihin liittyvissä sääntöasioissa. Mikäli vastalause koskee erotuomarin päätöstä tai hänen toimintaa, on vastalauseesta ilmoitettava erotuomarille välittömästi ottelun päätyttyä. Vastalause on perusteluineen toimitettava turnauksen järjestäjätaholle kirjallisena, 10 minuutin sisällä ottelun päättymisestä . Vastalausemaksu on 100 €:n suuruinen. Maksu palautetaan, mikäli vastalause hyväksytään. Mikäli päätös on hylkäävä jää maksu palauttamatta. Juryn päätös on lopullinen.

Luovutus

Mikäli 5 minuuttia ottelun alkamisen jälkeen joukkueella ei ole sääntöjen mukaista pelaajistoa käytössään on joukkue tulkittu luovuttaneeksi ottelu. Ottelun lopputulokseksi kirjataan luovuttaneen joukkueen 0-5 häviö. Jos tilanne toistuu seuraavissa otteluissa, on joukkue tulkittu luopuneeksi turnauksesta.